Centrul EDUC organizează un nou program destinat dezvoltării personale, pentru preadolescenți și adolescenți între 10 și 17 ani.
Maximum 8 adolescenți/grupă
Grupă:
- preadolescenți 10-13 ani
- adolescenți 14-17 ani
Structură:
Programul „Dezbateri și dezvoltare personală” este un program destinat dezvoltării personale continue, cu întâlniri bilunare, fiecare întâlnire având o temă diferită.
Când?
Următoarea grupă începe în data de 8 Octombrie 2019.
Întâlnirile vor avea loc într-o zi pe săptămână, stabilită de comun acord, în funcție de orarul participanților. Intervalul orar va fi 17:30 – 19:30, sau dimineața 09:30 – 11:30.
Care sunt obiectivele acestor întâlniri:
- Programul este construit pentru a dezvolta abilitățile de oratorie și argumentare ale participanților
- Participanții vor formula opinia despre un anumit subiect și vor învăța să-și susțină punctul de vedere prin argumente pertinente
- Vor putea să-și formeze o judecată proprie, documentându-se despre subiect și auzind mai multe opinii
- În plan personal vor căpăta mai multă încredere în sine atunci când își expun punctul de vedere în fața celorlalți
- Vor învăța cum să comunice eficient, fără a intra într-un conflict de idei
- Vor putea practica într-un mediu sigur care sprijină învățarea noilor abilități
- Este un curs ce dezvoltă gândirea analitică și abilitățile de documentare pe o anumită tematică
- Fiecare sesiune va avea o temă de discuție și se vor parcurge jocuri și exerciții destinate dezvoltării personale, pe acea tematică
Iată cum se va desfășura o întâlnire:
În prima parte a sesiunii va fi prezentată tema – subiectul dezbătut. Trainer-ul le va prezenta informații despre procesul de dezbatere, cum se construiește un argument, contra-argumentarea unei idei, documentare, construcția cauzirlor, erorile de argumentare și așa mai departe.
Mai apoi, participanții vor fi grupați în două echipe: guvern și opoziție. Vor căuta argumente, se vor documenta, vor răspunde la câteva întrebări adresate de facilitator și își vor structura ideile într-un format coerent.
Discursurile vor fi sub forma unor dezbateri în care fiecare participant își va argumenta punctul de vedere. Opiniile nu vor fi etichetate drept bune sau rele, ci doar argumentate.
Fiecare participant din echipă va prezenta într-un discurs de 3-5 minute punctul de vedere. Toți participanții vor avea ocazia să vorbească în fața publicului.
În a doua parte a sesiunii vom parcurge jocuri și exerciții destinate dezvoltării personale, pe baza tematicii discutate anterior în dezbatere. Vom parcurge exerciții de: autocunoaștere, dezvoltarea stimei și a încrederii în sine, gestionarea emoțiilor, creșterea motivației interioare, dezvoltarea competențelor sociale și altele.
Prinde acum una dintre cele trei oferte și investește în viitorul copilului tău:
Oferta early bird:
Până în 1 Octombrie beneficiezi de 20% discount pentru fiecare modul (2 ore de curs).
Preț integral/atelier: 60.00 lei
Preț cu discount/atelier: 48.00 lei
Oferta smart bird:
Dacă vrei abonament de 4 sesiuni (10 ore de curs), beneficiezi de 30% discount.
Prețul întregului program: 240.00 lei
Prețul întregului program cu discount: 170.00 lei
Oferta +1 bird:
Dacă ai doi copii și dorești să-i înscrii pe amândoi la acest curs, pentru unul dintre ei primești 45% discount .
Prețul unui abonament de 4 întâlniri pentru al doilea copil: 132.00 lei
Pentru că vreau să fiu sigură că ai să fii mulțumit de acest workshop și tu și copilul tău, îți ofer o super garanție: dacă nu ești mulțumit de atelier și consideri că nu este ce ți-am promis, îți returnez 100% banii, fără întrebări.
În plus, toate materialele vor rămâne la tine.
Opinia ta este importantă pentru mine!
Unde au loc cursurile?
București:
Sediul Centrului EDUC:
Calea Floreasca, Nr. 19, Et. 2.
Mijloace de transport care ajung în zonă:
- Metrou – Stația Ștefan cel Mare, apoi mai ai 5 minute de mers pe jos
- RATB – 330, 335, 135
- Tramvai – 1, 10, 34, 46
Despre trainer
Adriana Mitu – facilitator de programe pentru copii și adolescenți, a construit 6 programe pentru dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor, parcurse în prezent de peste 420 de copii. Sprijină prin poriectele sale copii din medii variate: din centre de plasament, din zone defavorizate, copii din familii sănătoase, copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 17 ani.
- Predă cursuri de: învățare eficientă, oratorie, dezvoltare emoțională, dezbateri, antreprenoriat.
- Este autoarea colecției de povești terapeutice „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana și a cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ , precum și a ghidului „Școala care crește Oameni de succes”.
- Formator și coach acreditat de Ministerul Educației
- Psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România și psihoterapeut în formare în cadrul programului în sistem masteral, la Institutului European pentru Psihoterapia Copilului și Adolescentului
Se implică și susține proiecte cu impact social, precum și demersuri pentru introducerea sau îmbunătățirea legislației cu privire la fenomenul de bullying (Campania Grădinițe și școli fără bullting) și sănătatea emoțională a copiilor din centrele de plasament.
“Sănătatea emoțională este unul dintre cele mai importante aspecte de care avem nevoie să ne îngrijim. Mulți dintre noi nu au avut parte de o educație care să sprijine dezvoltarea noastră emoțională timpurie, de aceea ajungem să ne confruntăm cu: anxietate, atacuri de panică, stimă de sine scăzută, demotivare. Este esențial ca tinerii să dobândească o serie de instrumente care să le ușureze drumul în viață și care să le luminze calea. Au nevoie să le punem în ghiozdane, pe lângă cărți, bani, gadget-uri, pachețelul cu mâncare și câteva instrumente care să îi sprijine în dobândirea echilibrului emoțional.“