Despre noi

faviconCentrul pentru Educație și Dezvoltare umană continuă este unul dintre puținele centre din România care a dezvoltat un număr mare de programe pentru copii, adolescenți și adulți în franciză proprie. Programele au fost parcurse până în prezent de sute de persoane. Valoarea acestor programe a fost dovedită de feed-back-urile și recomandările primite.

 

Pentru copii și adolescenți programele sunt centrate pe nevoile etapelor dezvolării ale acestora și cuprind cursuri pentru: dezvoltare emoțională, oratorie, învățare eficientă, dezbateri, scriere creativă.

Programele au în vedere atât dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor, cât și informarea părinților prin intermediul rapoartelor de feed-back după fiecare modul de curs și oferirea de recomandări punctuale, pentru fiecare situație în parte.

Lucrăm cu maximum 6-8 copii/grupă (în funcție de vârsta acestora), tocmai pentru a putea oferi atenție fiecărui copil în parte. Punem foarte mare preț pe calitate, iar munca noastră nu se oprește atunci când copilul iese din sala de curs.

 

Pentru adulți, plecând de la nevoia de autorealizare și de echilibru emoțional, am creat programe ce îi sprijină pe oameni în provocările din viața de zi cu zi – stres, anxietate, depresie, dezvoltare personală. 

Atunci când te confrunți cu experiențe dificile de viață, sau când ai nevoie să înțelegi mai bine mecanismele psihologice care îți conduc viața pe pilot automat în timp ce tu stai în scaunul din dreapta, atunci cursurile destinate dezvoltării personale pot fi o resursă importantă, mai ales pentru că învățarea în grup vine cu beneficii suplimentare față de un proces individual de psihoterapie, consiliere sau coaching.

 

Iar pentru părinți susținem programe de parenting ce răspund întrebărilor și dificultăților din viața de părinte. Programele de parenting abordează o gamă variată de provocări, de la emoțiile puternice ale copiilor – furie și teamă, la anxietatea de separare și până la aria cognitivă, cum poți ajuta copilul stimulându-i inteligențele multiple. De asemenea, cursurile sunt structurate pe diferite vârste ale copiilor, fiecare etapă venind cu un specific aparte.

 

EDUC Corporate se ocupă de o serie de programe ce sunt livrate în organizații și care au ca obiectiv sănătatea emoțională a angajaților.

 

Centrul EDUC este unic atât prin tehnicile și modalitățile de abordare, cât și prin programele oferite. Aceste programe beneficiază de o îmbunătățire continuă, pentru a fi în pas cu mediul actual.

Fondatoarea acestui centru este Adriana Mitu, cea care a dezvoltat și implementat programe pentru: dezvoltarea emoțională a copiilor, public speaking și comunicare, învățare prin intermediul jocului, dezvoltare personală pentru copii și adolescenți, parenting. Totodată, Adriana este autor de povești terapeutice și de cărți-ghid pentru părinți și dascăli. Susține conferințe și workshop-uri în mai multe orașe din țară și s-a implicat în campanii cu impact social.

 

Iată ce spune Adriana despre Centrul EDUC:

EDUC a venit ca o decizie de a crește numărul de persoane care beneficiază de programele pe care le-am construit. Primind multe feed-back-uri pozitive și recomandări, am ajuns să nu pot susține cererea din ce în ce mai mare pentru cursuri. Așa s-a născut EDUC.

 

Mă ghidez după principiul: Cele mai mari comori sunt în cele mai dificile provocări ale noastre. Așa am ajuns să clădesc programe pentru copii, adolescenți și adulți. Spre exemplu, fiind un copil dislexic am fost nevoită să-mi dezvolt mecanisme proprii de învățare, mecanisme care pot fi aplicate de oricine și care ușurează procesul de memorare, citire și gândire creativă.

 

În spatele fiecărui program dezvoltat se află una dintre provocările pe care le-am întâmpinat de-a lungul vieții mele. Darul acestora a fost că pot înțelege cum se simt multe lucruri din interior și pot da mai departe din tehnicile dezvoltate de mine.

 

Dacă aș spune trei lucruri care îmi plac acestea ar fi: să mă joc, să învăț și să mă dezvolt continuu. Centrul EDUC are în spate aceste 3 principii după care m-am ghidat întreaga viață și care mi-au luminat drumul.

Așadar, EDUC este despre:

Învățare

Joc

Dezvoltare continuă

Campanii în care am fost implicați:

Grădinițe și școli fără bullying – specialist proiect

1 Iunie zi liberă națională – partener campanie

Bucuria unui nou început – Campanie de strângere de fonduri – inițiator campanie

Educația viitorului – campanie strângere alimente – inițiator campanie

Parenting pentru părinții din mediile defavorizate – Policy Center for Roma and Minorities: PCRM – colaborator

Program Dezvoltare emoțională pentru preadolescenți și adolescenți în școlile de stat, finanțat de Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive PROEDUS  – specialist proiect