Centrul EDUC organizează un nou program destinat dezvoltării emoționale, pentru adolescenți între 14 și 19 ani.
Maximum 6 participanți/grupă (în sală)
Structură:
Programul „EDUteen” este organizat în 5 module – 2 sesiuni/modul, fiecare având o temă diferită, desfășurate săptămânal. În total sunt 10 întâlniri, 90 minute/întâlnire.
Programul include (gratuit):
+ O primă întâlnire cu adolescentul și părintele pentru stabilirea nevoilor, direcțiilor și așteptărilor referitoare la program.
+ O sesiune finală de feedback cu adolescentul și informații transmise părintelui pentru a-l sprijini mai bine în dezvoltarea sa (cu respectarea confidențialității informațiilor comunicate de adolescent în cadrul grupului).
Când?
Următoarele grupe încep:
- Mierucuri seara 2 Noiembrie 2022 (ora 19:00) – Grupă 15-19 ani
- Vineri seara 4 Noiembrie 2022 (ora 19:00) – Grupă 12-14 ani
Modulele se organizează FIZIC, la Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Adriana Mitu Popescu – zona Obor.
Adolescența este o perioadă dinamică, plină de schimbări și provocări. Este perioada în care descoperi cine ești și vocea ta devine din ce în ce mai puternică. În același timp, adolescența este și perioada în care apar dezechilibrele relaționale, în special cu familia.
Te invit să parcurgem împreună o călătorie care te ajută să te descoperi, să ai mai multă încredere în tine, să înveți să-ți comunici nevoile și să fii atent/ă la nevoile celorlalți, să îți descoperi sensul și menirea personală.
Anii adolescenței sunt plini de resurse, iar dacă sunt folosite conștient, ele pot conduce către o dezvoltare sănătoasă, în care adolescentul să-și fructifice la maximum potențialul.
Fiecare persoană reacționează diferit la provocări: o persoană își poate exprima gândurile și emoțiile, în timp ce o alta poate alege să se exprime prin intermediul comportamentelor.
Adolescenții se pot simți deseori:
- Singuri
- Neînțeleși de ceilalți
- Diferiți de cei din jurul lor, de familie și de prieteni
- Demotivați și lipsiți de energie
- Cu stări emoționale care se schimbă brusc: de la bucurie, la furie
- Înstrăinați de tot ce îi înconjoară
Un adolescent care trece prin stresul schimbărilor își poate reprima emoțiile, poate manifesta un comportament schimbător și poate părea că se distanțează din ce în ce mai mult de familie.
Beneficiile programului:
- Ghidarea adolescentului spre dezvoltarea autocunoașterii și spre descoperirea resurselor sale interioare
- Creșterea încrederii în sine și clădirea unei imagini de sine sănătoase și echilibrate
- Dobândirea abilității de a comunica mai ușor cu cei din jurul său și de a-și exprima asertiv nevoile și emoțiile
- Sprijinirea adolescentului în găsirea modalităților proprii de a-și gestiona reacțiile emoționale
- Dezvoltarea capacității de a lua decizii conștient și evidențierea conexiunii dintre alegeri și consecințe
- Cultivarea motivației interioare pentru un scop și stabilirea pașilor pentru a atinge acel obiectiv
- Crearea unui cadru sigur în care adolescenții vor avea oportunitatea să vorbească despre frământările lor
- Să înţeleagă ce este şi ce nu este independenţa, raportat la vârsta pe care o au
- Primirea suportului unui mentor obiectiv
Acest program are beneficii și pentru părinți și familie, întrucât sprijină crearea unor relații echilibrate și ghidează adolescentul către o modalitate de comunicare asertivă a nevoilor, precum și ascultarea activă a nevoilor celorlalți.
Programul se va desfășura prin intermediul unor exerciții și jocuri special concepute pentru lucrul cu preadolescenții și adolescenții.
Structura programului
Modul 1 – Autocunoaștere – Cine sunt eu? (întâlnirea 1 și 2)
În cadrul acestui modul adolescentul va descoperi mai multe despre sine. Cine este el? Cum și-a format imaginea de sine? Ce scenariu de viață are? Care sunt punctele forte și cele slabe? Care sunt rolurile lui și care este rolul de putere? Care sunt prioritățile din viața lui? Cum poate avea mai multă încredere în sine?
Modul 2 – Expresivitatea emoțională și gestionarea reacțiilor (întâlnirea 3 și 4)
Emoțiile sunt acel factor-cheie care ne determină motivația, luarea deciziilor, modul în care relaționăm cu ceilalți, volumul de imformații reținute. Inteligența emoțională este una dintre cele mai importante abilități de care avem nevoie în viață.
Cum funcționează creierul și ce schimbări apar în adolescență? Cum ne putem gestiona reacțiile? Ce facem când apare furia? Care este echilibrul între a ne înăbuși furia și a o vărsa pe cei din jurul nostru? Teama – când apare și cum ne ajută? Cum reușim să trecem peste momentele stresante – un test, un examen important, un discurs în fața prietenilor?
Modul 3 – Competențe sociale – Cum comunicăm? (întâlnirea 5 și 6)
Relațiile noastre sunt influențate de modul în care comunicăm, fie că vorbim despre relații personale sau profesionale.
În primul rând, cum comunicăm cu noi înșine? Care este dialogul nostru interior? Este un dialog care ne sprijină și ne încurajează, sau este dialogul sabotorului interior? În al doilea rând, cum ne comunicăm pe noi? Cum ne transmitem emoțiile, nevoile, dorințele? Ce înseamnă a comunica asertiv? Dar să ascultăm activ? Cum respectăm limitele – ale noastre și ale celorlalți?
Modul 4 – Motivația și obiectivele (întâlnirea 7 și 8)
În viață avem nevoie de țeluri stabilite pentru a ști în ce direcție ne orientăm. Însă, nu este suficient să visăm, avem nevoie să punem și în practică. Când suntem demotivați, ne scade energia și acest lucru se vede în toate ariile vieții noastre. Iar cheia motivării interioare o are fiecare dintre noi.
Care sunt talentele mele și ce știu să fac? Ce mă motivează și ce mă demotivează? De unde îmi iau energia și cum o pot canaliza în alte direcții? Cum setăm un obiectiv și cum stabilim pașii pentru a-l atinge?
Modul 5 – Sensul pe care îl dau poveștii mele de viață (întâlnirea 9 și 10)
Al cincilea modul este gratuit, iar în cadrul lui dezbatem sensul pe care îl dăm poveștii noastre de viață. Uneori viața aduce către noi lucruri neașteptate pe care nu le putem controla. Important este ce sens dăm noi acestor lucruri și cum recadrăm imaginea de ansamblu pentru a scoate la suprafață resursele noastre interioare.
Prinde acum una dintre cele trei oferte și investește în viitorul copilului tău:
Oferta early bird:
Până în 26 Octombrie beneficiezi de 13% discount.
Preț integral/întâlnire: 150 lei
Preț cu discount/întâlnire: 130 lei
Oferta smart bird:
Dacă achiți întreg programul (10 întâlniri), beneficiezi de 20% discount.
Prețul întregului program: 1500 lei
Prețul întregului program cu discount: 1200 lei
Oferta +1 bird:
Dacă ai doi copii și dorești să-i înscrii pe amândoi la acest curs, pentru unul dintre ei primești 40% discount .
Prețul întregului program pentru al doilea copil: 900 lei
Prețul include:
O primă sesiune de cunoaștere și stabilire a obiectivelor, nevoilor și așteptărilor (adolescent + părinte)
Participarea la curs și toate materialele necesareFeedback individual, la finalul întregului programSuport de curs în format fizic pentru fiecare modul + fișe de lucru
Pentru că vreau să fiu sigură că ai să fii mulțumit de acest workshop și tu și copilul tău, îți ofer o super garanție: dacă nu ești mulțumit de atelier și consideri că nu este ce ți-am promis, îți returnez 100% banii, fără întrebări.
În plus, toate materialele vor rămâne la tine.
Opinia ta este importantă pentru mine!
Unde au loc cursurile?
București:
Sediul Centrului EDUC – CIP POPESCU MITU ADRIANA:
Strada Radu de Afumați, Nr. 38, Sector 2 (zona Obor, aproape de metrou).
Despre trainer
Adriana Mitu (facilitator program) – psiholog clinician, psihoterapeut, facilitator de programe pentru copii și adolescenți, a construit 6 programe pentru dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor, parcurse în prezent de peste 420 de copii. Sprijină prin poriectele sale copii din medii variate: din centre de plasament, din zone defavorizate, copii din familii sănătoase, copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 17 ani.
Predă cursuri de: învățare eficientă, oratorie, dezvoltare emoțională, dezbateri, antreprenoriat. Este autoarea colecției de povești terapeutice „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana și a cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ , precum și a ghidului „Școala care crește Oameni de succes”, formator și coach acreditat de Ministerul Educației și psihoterapeut în formare în cadrul programului de master, la Institutului European pentru Psihoterapia Copilului și Adolescentului.
Se implică și susține proiecte cu impact social, precum și demersuri pentru introducerea sau îmbunătățirea legislației cu privire la fenomenul de bullying și sănătatea emoțională a copiilor din centrele de plasament.
“Sănătatea emoțională este unul dintre cele mai importante aspecte de care avem nevoie să ne îngrijim. Mulți dintre noi nu au avut parte de o educație care să sprijine dezvoltarea noastră emoțională timpurie, de aceea ajungem să ne confruntăm cu: anxietate, atacuri de panică, stimă de sine scăzută, demotivare. Este esențial ca tinerii să dobândească o serie de instrumente care să le ușureze drumul în viață și care să le luminze calea. Au nevoie să le punem în ghiozdane, pe lângă cărți, bani, gadget-uri, pachețelul cu mâncare și câteva instrumente care să îi sprijine în dobândirea echilibrului emoțional.“