Program EDUteen – Dezvoltare emoțională adolescenți și preadolescenți

 

Centrul EDUC organizează un nou program destinat dezvoltării emoționale, pentru adolescenți între 11 și 17 ani.

Maximum 6 participanți/grupă (în sală)

Maximum 8 participanți/grupă (online)

Se vor respecta normele în vigoare cu privire la distanțare și purtarea măștilor.

Grupă:

 • preadolescenți 11-13 ani
 • adolescenți 14-17 ani

Structură: 

Programul „EDUteen” este organizat în 4 module, a câte 2 ore jumătate,  fiecare având o temă diferită, desfășurate săptămânal, sau de două ori pe săptămână în programul de vară.

+ Un modul gratuit (modul 5), la finalul cursului în care vom stabili obiectivele și direcțiile de urmat în continuare.

Când?

Următoarea grupă începe în data de 22 Mai 2021 (în sală) și 25 Mai (online).

Modulele se organizează FIZIC sâmbăta, de la 10:00 – 12:30, sau de la 13:00 – 15:30.

Iar ONLINE marți sau joi 10:00 – 12:30 / 13:00 – 15:30  

*Dacă unul dintre ateliere online nu este parcurs, există posibilitatea recuperării cu o altă grupă.

Adolescența este o perioadă dinamică, plină de schimbări și provocări. Este perioada în care descoperi cine ești și vocea ta devine din ce în ce mai puternică. În același timp, adolescența este și perioada în care apar dezechilibrele relaționale, în special cu familia.

Te invit să parcurgem împreună o călătorie care te ajută să te descoperi, să ai mai multă încredere în tine, să înveți să-ți comunici nevoile și să fii atent/ă la nevoile celorlalți, să îți descoperi sensul și menirea personală.

Anii adolescenței sunt plini de resurse, iar dacă sunt folosite conștient, ele pot conduce către o dezvoltare sănătoasă, în care adolescentul să-și fructifice la maximum potențialul.

Fiecare persoană reacționează diferit la provocări: o persoană își poate exprima gândurile și emoțiile, în timp ce o alta poate alege să se exprime prin intermediul comportamentelor. 

Adolescenții se pot simți deseori:

 • Singuri
 • Neînțeleși de ceilalți
 • Diferiți de cei din jurul lor, de familie și de prieteni
 • Demotivați și lipsiți de energie
 • Cu stări emoționale care se schimbă brusc: de la bucurie, la furie
 • Înstrăinați de tot ce îi înconjoară

Un adolescent care trece prin stresul schimbărilor își poate reprima emoțiile, poate manifesta un comportament schimbător și poate părea că se distanțează din ce în ce mai mult de familie.

Beneficiile programului:

 • Ghidarea adolescentului spre dezvoltarea autocunoașterii și spre descoperirea resurselor sale interioare
 • Creșterea încrederii în sine și clădirea unei imagini de sine sănătoase și echilibrate
 • Dobândirea abilității de a comunica mai ușor cu cei din jurul său și de a-și exprima asertiv nevoile și emoțiile
 • Sprijinirea adolescentului în găsirea modalităților proprii de a-și gestiona reacțiile emoționale
 • Dezvoltarea capacității de a lua decizii conștient și evidențierea conexiunii dintre alegeri și consecințe
 • Cultivarea motivației interioare pentru un scop și stabilirea pașilor pentru a atinge acel obiectiv
 • Crearea unui cadru sigur în care adolescenții vor avea oportunitatea să vorbească despre frământările lor
 • Să înţeleagă ce este şi ce nu este independenţa, raportat la vârsta pe care o au
 • Primirea suportului unui mentor obiectiv

Acest program are beneficii și pentru părinți și familie, întrucât sprijină crearea unor relații echilibrate și ghidează adolescentul către o modalitate de comunicare asertivă a nevoilor, precum și ascultarea activă a nevoilor celorlalți.

Programul se va desfășura prin intermediul unor exerciții și jocuri special concepute pentru lucrul cu preadolescenții și adolescenții.


Structura programului 

Modul 1 – Autocunoaștere – Cine sunt eu? 

În cadrul acestui modul adolescentul va descoperi mai multe despre sine. Cine este el? Cum și-a format imaginea de sine? Ce scenariu de viață are? Care sunt punctele forte și cele slabe? Care sunt rolurile lui și care este rolul de putere? Care sunt prioritățile din viața lui? Cum poate avea mai multă încredere în sine?

Modul 2 – Expresivitatea emoțională și gestionarea reacțiilor

Emoțiile sunt acel factor-cheie care ne determină motivația, luarea deciziilor, modul în care relaționăm cu ceilalți, volumul de imformații reținute. Inteligența emoțională este una dintre cele mai importante abilități de care avem nevoie în viață.

Cum funcționează creierul și ce schimbări apar în adolescență? Cum ne putem gestiona reacțiile? Ce facem când apare furia? Care este echilibrul între a ne înăbuși furia și a o vărsa pe cei din jurul nostru? Teama – când apare și cum ne ajută? Cum reușim să trecem peste momentele stresante – un test, un examen important, un discurs în fața prietenilor?

Modul 3 – Competențe sociale – Cum comunicăm? 

Relațiile noastre sunt influențate de modul în care comunicăm, fie că vorbim despre relații personale sau profesionale.

În primul rând, cum comunicăm cu noi înșine? Care este dialogul nostru interior? Este un dialog care ne sprijină și ne încurajează, sau este dialogul sabotorului interior? În al doilea rând, cum ne comunicăm pe noi? Cum ne transmitem emoțiile, nevoile, dorințele? Ce înseamnă a comunica asertiv? Dar să ascultăm activ? Cum respectăm limitele – ale noastre și ale celorlalți?

Modul 4 – Motivația și obiectivele

În viață avem nevoie de țeluri stabilite pentru a ști în ce direcție ne orientăm. Însă, nu este suficient să visăm, avem nevoie să punem și în practică. Când suntem demotivați, ne scade energia și acest lucru se vede în toate ariile vieții noastre. Iar cheia motivării interioare o are fiecare dintre noi.

Care sunt talentele mele și ce știu să fac? Ce mă motivează și ce mă demotivează? De unde îmi iau energia și cum o pot canaliza în alte direcții? Cum setăm un obiectiv și cum stabilim pașii pentru a-l atinge?

Modul 5 – Sensul pe care îl dau poveștii mele de viață

Al cincilea modul este gratuit, iar în cadrul lui dezbatem sensul pe care îl dăm poveștii noastre de viață. Uneori viața aduce către noi lucruri neașteptate pe care nu le putem controla. Important este ce sens dăm noi acestor lucruri și cum recadrăm imaginea de ansamblu pentru a scoate la suprafață resursele noastre interioare.


Prinde acum una dintre cele trei oferte și investește în viitorul copilului tău:

O oră de curs variază între 40 și 26 lei, în funcție de oferta aleasă. Iată ofertele mai jos:

 Oferta early bird:

Până în 20 Mai beneficiezi de 17% discount pentru fiecare modul (2,5 ore de curs).

Preț integral/atelier: 120.00 lei

Preț cu discount/atelier: 100.00 lei (40 lei/oră)

 

Oferta smart bird:

Dacă achiți întreg programul (10 ore de curs), beneficiezi de 25% discount.

Prețul întregului program: 470.00 lei

                                Prețul întregului program cu discount: 350.00 lei (35 lei/oră)

 

 

Oferta +1 bird:

Dacă ai doi copii și dorești să-i înscrii pe amândoi la acest curs, pentru unul dintre ei primești 45% discount .

Prețul întregului modul pentru al doilea copil: 260.00 lei


inscriere-cursuri


Prețul include:

Participarea la curs și toate materialele necesareFeedback individual, transmis pe e-mail, după al treilea modulSuport de curs în format fizic pentru fiecare modul + fișe de lucru
Un test de personalitate și interpretarea acestuia


inscriere-cursuri


garantia calitatiiPentru că vreau să fiu sigură că ai să fii mulțumit de acest workshop și tu și copilul tău, îți ofer o super garanție: dacă nu ești mulțumit de atelier și consideri că nu este ce ți-am promis, îți returnez 100% banii, fără întrebări.

În plus, toate materialele vor rămâne la tine.

Opinia ta este importantă pentru mine!


Unde au loc cursurile?

București:

Sediul Centrului EDUC:

Calea Floreasca, Nr. 19, Et. 2.

Sala este spațioasă și permite distanțarea într-un grup de 6 participanți.

Mijloace de transport care ajung în zonă:

 • Metrou – Stația Ștefan cel Mare, apoi mai ai 5 minute de mers pe jos
 • STB – 330, 335, 135
 • Tramvai – 1, 10, 34, 46 

 

 


Despre trainer

Iolanda Badea (facilitator program) – psihoterapeut experiențial centrat pe copil-cuplu-familie și consilier psihologic. A urmat programe de studii în domeniul psihologiei, absolvind formarea în cadrul Institutului S.P.E.R, programul masteral “Evaluarea, Consilierea și Psihoterapia copilului, cuplului și a familiei” și  Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București.

Alături de practica din cabinet, Iolanda are o experiență bogată în lucrul cu grupurile de copii și adolescenți, în cadrul Universității din București ca și consilier în orientarea pentru carieră, precum și în cadrul grădiniței Armonia Montessori și la Spitalul Fundeni, secția Oncologie Pediatrică. De asemenea este speaker la diferite evenimente organizate pentru tinerii interesați de domeniul dezvoltării personale.

“Consider că experiența de grup ne îmbogățește într-un mod aparte, datorită cadrului, a relațiilor create și a beneficiilor acestora: învățăm să ne exprimăm, îndrăznim să spunem ce simțim și grupul este acolo, susține, primește, ascultă. Prin experiențele noi, prin stimularea creativității și mai ales prin dezvoltarea mecanismelor sănătoase de adaptare la mediul înconjurător, dar și prin descoperirea de sine, grupurile destinate dezvoltării personale sunt un pas esențial în fiecare etapă importantă din viața noastră – copilărie, preadolescență, adolescență.

 

Cu atât mai mult în contextul actul, cu cât în urma restricțiilor impuse de pandemie, universul social al copiilor și adolescenților a fost profund afectat, precum și echilibrul lor emoțional.

 

În situația în care sesizăm la preadolescenți și adolescenți manifestări precum: neîncredere în sine, timiditate, dificultăți în crearea relațiilor de prietenie, dificultăți de comunicare în public, ori pur și simplu dorința de a se dezvolta și de stimulare socio-emoțională, grupurile sunt una dintre cele mai utile modalități de acțiune pentru dezvoltarea dimensiunii individuale, cât și a celei sociale.” 

Adriana Mitu (coordonator program) – facilitator de programe pentru copii și adolescenți, a construit 6 programe pentru dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor, parcurse în prezent de peste 420 de copii. Sprijină prin poriectele sale copii din medii variate: din centre de plasament, din zone defavorizate, copii din familii sănătoase, copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 17 ani.

Predă cursuri de: învățare eficientă, oratorie, dezvoltare emoțională, dezbateri, antreprenoriat. Este autoarea colecției de povești terapeutice „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana și a cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ , precum și a ghidului „Școala care crește Oameni de succes”, formator și coach acreditat de Ministerul Educației și psihoterapeut în formare în cadrul programului de master, la Institutului European pentru Psihoterapia Copilului și Adolescentului.

Se implică și susține proiecte cu impact social, precum și demersuri pentru introducerea sau îmbunătățirea legislației cu privire la fenomenul de bullying și sănătatea emoțională a copiilor din centrele de plasament.

“Sănătatea emoțională este unul dintre cele mai importante aspecte de care avem nevoie să ne îngrijim. Mulți dintre noi nu au avut parte de o educație care să sprijine dezvoltarea noastră emoțională timpurie, de aceea ajungem să ne confruntăm cu: anxietate, atacuri de panică, stimă de sine scăzută, demotivare. Este esențial ca tinerii să dobândească o serie de instrumente care să le ușureze drumul în viață și care să le luminze calea. Au nevoie să le punem în ghiozdane, pe lângă cărți, bani, gadget-uri, pachețelul cu mâncare și câteva instrumente care să îi sprijine în dobândirea echilibrului emoțional.


inscriere-cursuri