Program Dezvoltarea inteligenței emoționale copii 5-8 ani – Ploiești


Acest program a fost parcurs, până în prezent, de 126 copii. 

 

Te invit să facem împreună o călătorie în Țara Emoțiilor. Este un tărâm magic, unde copilul va afla mai multe despre prietenele noastre, emoțiile. Ele sunt bune prietene, dar uneori pot fi buclucașe. De aceea, avem nevoie să învățăm să le acceptăm, să le îmblânzim și să știm să ne jucăm cu ele.

Centrul EDUC organizează un program unic, dedicat dezvoltării inteligenței emoționale a copiilor, ce are ca scop ghidarea copiilor pentru recunoașterea emoțiilor, găsirea unor instrumente pentru gestionarea reacțiilor, antrenarea competențelor sociale, creșterea încrederii în sine și facilitarea unui mediu sigur unde copiii își pot exprima emoțiile.

Știm cât de important este ca părintele să afle ce se întâmplă la ateliere, astfel încât să-și poată sprijini copilul în continuare. De aceea, fiecare modul conține o sesiune de feed-back individual, pe e-mail, pentru părinte, în care sunt detaliate aspectele observate la curs și menționate recomandări.

Atelierele sunt construite astfel încât să poată fi evaluate anumite aspecte și să oferim părintelui un raport complet cu toate detaliile observate.

Vârstă: 5-8 ani

Maximum 6 copii/grupă

Structură: 4 Module + 1 Modul GRATUIT pentru părinți, sau un atelier părinte-copil

Întâlnirile au loc o dată pe săptămână, cu fiecare grupă:

 • Lunea, de la ora 18:00
 • Marțea de la ora 18:00

Durată: 1.5 ore/modul

*Se poate participa la întreg programul sau la unul/două/trei module, acestea fiind independente unul de celălalt.

Următoarea grupă începe în data de 28 Ianuarie 2019.

Vom avea un modul pe săptămână, lunea sau marțea, în intervalul orar 18:00 – 19:30.

*Dacă unul dintre module nu este parcurs, există posibilitatea recuperării cu o altă grupă.

Bonus: Suport de curs pentru părinte + 1 Modul Gratuit pentru părinți (2 ore)

La finalul celor 4 module este inclus un modul suplimentar, gratuit, destinat părinților, în cadrul căruia vom discuta situații particulare și cum puteți să-i sprijiniți pe copii în continuare.


gestionarea-emotiilor2

Atelier 1: Recunoașterea și gestionarea emoțiilor

Când?

Luni, 28 Ianuarie 2019, ora 18:00

Marți, 29 Ianuarie 2019, ora 18:00

 

Beneficiile atelierului:

Atelierul este unul creativ care îmbină jocul cu înțelegerea unor concepte complexe și sprijină copilul să își dezvolte inteligența emoțională.

 • Copilul descoperă emoțiile de bază și cum le poate recunoaște la el însuși, precum și la ceilalți
 • De asemenea, copilul leagă emoțiile de reacțiile din corp, corpul fiind cel mai important mesager al nostru
 • Copilul primește instrumente concrete pentru gestionarea emoțiilor, pe care le va integra prin intermediul jocului
 • Copilul va construi harta emoțiilor pe care o va putea folosi și acasă

workshop-depasirea-temerilor-png

Atelier 2: Gestionarea temerilor

Când?

Luni, 4 Februarie 2019, ora 18:00

Marți, 5 Februarie 2019, ora 18:00

Beneficiile atelierului:

Pentru că temerile nu dispar, ele doar evoluează odată cu vârsta, este esențial ca un copil ce dezvoltă mecanisme sănătoase prin care poate face față temerilor sale, păstrând aceste abilități și la maturitate.

 • Copilul învață că teama nu este un lucru rău, ea este doar o reacție de răspuns naturală a organismului
 • La acest atelier copilul va avea posibilitatea să-și exploreze și să-și exprime temerile. Atât temerile din registrul real, cât și temerile din registrul fantastic
 • Sprijinim copilu să vorbească despre temerile sale și îi oferim o alternativă pentru a gestiona temerile într-un cadru ludic, precum și de a aduce temerile din domeniul fantastic în universul real, acolo unde sunt tangibile și pot lucra cu ele
 • Copilul are ocazia să-și „încuie teama” și să găsească o unealtă care să-l ajute să-i facă față
 • Copilul va construi căsuța fricilor pe care o va putea folosi și acasă

workshop-depasirea-temerilor-2

Atelier 3: Creșterea încrederii în sine

Când?

Luni, 11 Februarie 2019, ora 18:00

Marți, 12 Februarie 2019, ora 18:00

Beneficiile atelierului:

Încrederea în sine este un factor-cheie în viața oricărei persoane, iar aceasta este modelată în anii copilăriei. Acest atelier ajută copilul:

 • Să se descopere pe sine prin prisma calităților și competențelor sale, astfel învățând să se autoevalueze. Autoevaluarea este esențială pentru încrederea în sine
 • La dezvoltarea autocunoaşterii și intercunoașterii copiilor într-un cadru de respect, încredere și cooperare
 • Pentru educarea sentimentului valorii proprii, conturarea unei imagini de sine sănătoase, pentru sine și pentru ceilalţi
 • Împreună vom construi instrumente care-l ajută pe copil să se definească pe sine și să își dezvolte încrederea în el însuși

La acest atelier abordăm cele două fațete importante ale încrederii în sine: ceea ce vine din interior și ceea ce vine din afară.


workshop-relationarea-cu-ceilalti

Atelier 4: Relaționarea cu ceilalți

Când?

Luni, 18 Februarie 2019, ora 18:00

Marți, 19 Februarie 2019, ora 18:00

Beneficiile atelierului:

Cum poate fi un bun prieten? Cum își alege prietenii? Ce îl face diferit de ceilalți sau prin ce se aseamănă? Prin jocuri specifice vârstei sale, copilul descopere răspunsul la aceste situații.

 • Copilul decopere cum poate relaționa sănătos cu cei din jurul său, cum poate reacționa atunci când aceștia sunt mânioși sau atunci când se simte exclus dintr-un grup
 • În cadrul atelierului vom organiza jocuri pentru recunoașterea emoțiilor celor din jurul nostru
 • Tot în cadrul acestui atelier vom avea jocuri de grup ce au ca scop colaborarea și vom urmări modul în care copilul cooperează atât cu cei de vârsta sa, cât și cu figurile de autoritate
 • Vom viza echilibrul între nevoile sale și ale celorlalți și vom urmări atât relațiile copilului cu familia, cât și relațiile copilului cu ceilalți de vârsta sa, precum și cooperarea și respectarea regulilor

Testimoniale


Prinde acum una dintre cele trei oferte și investește în viitorul copilului tău:

 

 Oferta early bird:

Până în 24 Ianuarie beneficiezi de 25% discount pentru fiecare modul.

Preț integral/modul: 75 lei

Preț cu discount/modul: 56.00 lei


Oferta smart bird:

Dacă achiți întregul program, beneficiezi de 30% discount.

Prețul întregului program: 300.00 lei

Prețul întregului program cu discount: 210.00 lei


Oferta +1 bird:

Dacă ai doi copii și dorești să-i înscrii pe amândoi la acest curs, pentru unul dintre ei primești 45% discount .

Prețul întregului program pentru al doilea copil: 180.00 lei


inscriere-cursuri


Prețul include:

Participarea la curs și toate materialele necesareFeedback individual, transmis pe e-mail, după fiecare modul în parteSuport de curs în format PDF pentru părinte, primit la finalul celor 4 moduleÎntâlnire de grup cu părinții, la finalul modulelor, în care vor fi oferite resurse practice


inscriere-cursuri


garantia calitatiiPentru că vreau să fiu sigură că ai să fii mulțumit de acest workshop și tu și copilul tău, îți ofer o super garanție: dacă nu ești mulțumit de atelier și consideri că nu este ce ți-am promis, îți returnez 100% banii, fără întrebări.

În plus, toate materialele vor rămâne la tine.

Opinia ta este importantă pentru mine!


Unde au loc cursurile?

Ploieștiul în culori – Bulevardul București, Nr. 42C


Despre facilitatorii acestui program

Acest curs este susținut de Loredana Mocescu și Iustina Vișan, specialiști cu experiență în lucrul cu cei mici.

Loredana Mocescu – specialist în Serviciile pentru Copil si Familie, în parenting- Parent Educator Registred “Circle of Security” , trainer, formator si coach acreditat in Romania si  în SUA, specialist în dezvoltare personală, terapeut, cu o experiență de peste 2000 de ore lucrate individual, cu zeci de ore de sedințe de terapie de grup. 

În noiembrie 2015 am fondat Clinica de Terapie pentru Minte, Trup și Suflet la Ploiești. În cadrul acestui proiect, dar și în colaborare cu ONG – uri și instituții publice și private de învățământ, am format sute de părinți și cadre didactice în programe educaționale, am susținut și organizat conferințe educationale pentru oameni preocupați de dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri, alături de Adriana Mitu, Oana Moraru, Florian Colceag, Otilia Mantelers, etc. 

De asemenea, susțin în permanență ședințe individuale de consiliere centrate pe relația parinte-copil din perspectiva  traumei și rezilienței în copilăria timpurie și terapie centrată pe emoții.   

Sunt partenera unui om minunat de aproape 24 de ani, sunt mamă de adolescent de 16 ani, dar și de copil zglobiu de 5 ani, sunt o femeie curioasă precum un copil, preocupată permanent de „devenire”, de existență, de progres.

Misiunea mea este să ajut, să ghidez, să motivez oamenii în călătoria către ei înșiși!  – Loredana Mocescu 

 

Iustina Vișan– este mama unei fetițe de 6 luni și totodată educator, cu o experiență bogată în lucrul cu cei mici. Absolventa Universității Valahia din Târgoviște – “Pedagogia învățământului primar și preșcolar”. Lucrează de peste 8 ani cu copiii,  ca profesor pentru învățământ preșcolar într-o gradiniță privată din Prahova.

În acești 8 ani, în experiența mea cu cei mici, mi-am dat seama că au nevoie sa își cunoască și înțeleagă emoțiile, atat ei cât și părinții sau adultii care îi înconjoară. De curand, mai exact de când am devenit mămică, am participat la Programul de Educație Parentală “Cercul Siguranței”, susținut de Loredana Mocescu, și am aflat cât de ușor se poate lucra cu copiii dacă reușim sa le înțelegem emoțiile și sa ii ajutam și pe aceștia sa și le descopere și sa le gestioneze. – Iustina Vișan


Cum este la workshop-uri?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


inscriere-cursuri