Program EDUkid – pentru dezvoltarea emoțională a copiilor 5-8 ani

Centrul EDUC organizează un nou program destinat dezvoltării emoționale, pentru copii între 5 și 8 ani.

Maximum 6 copii/grupă

Structură: 

Programul „EDUkid” este organizat în 3 module, fiecare modul având câte 4 ședințe de 60 minute, desfășurate săptămânal, pe parcursul a 3 luni.

 Un atelier GRATUIT “Eu și familia mea”.

Când?

Următoarea grupă începe în data de 18 Ianuarie 2020.

Întâlnirile se organizează sâmbăta, de la 10:00 – 11:00, sau de la 11:30 – 12:30.

*Dacă unul dintre ateliere nu este parcurs, există posibilitatea recuperării cu o altă grupă.

Știm cât de important este pentru părinte să știe care este evoluția copilului în cadrul atelierelor, astfel încât să-l poată sprijini în continuare și acasă. De aceea, în cadrul acestui program sunt incluse feed-back-uri individuale, oferite părinților după fiecare modul în parte și un feed-back detaliat după primul workshop parcurs.

*Se poate participa la întreg programul sau la unul/două module, acestea fiind independente unul de celălalt.


Beneficiile programului:

  • Ghidarea copilului spre dezvoltarea autocunoașterii și spre conectarea cu propriile senzații și emoții
  • Stimularea dezvoltării autocontrolului și autonomiei, precum și încurajarea individualității
  • Dezvoltarea emoțională, dobândirea unui limbaj al emoțiilor
  • Prin intermediul jocurilor, copilul este sprijinit să găsească modalități sănătoase pentru a-și gestiona reacțiile și să-și exprime emoțiile într-un mod asertiv
  • Clădirea unei imagini de sine sănătoase și echilibrate. Activarea propriilor resurse
  • Stimularea creativității și a imaginației
  • Crearea unui cadru securizant în care copilul să verbalizeze și să-și exploreze emoțiile

Acest program are impact și asupra laturii cognitive. Pentru ca un copil să fie capabil să învețe, el are nevoie să fie la nivelul de maturitate emoțională specific vârstei sale. Așadar, are nevoie să își stăpânească anxietatea, să își poată gestiona furia, să se autoevalueze și să aibă autocontrol, să dezvolte reziliență la schimbările din viața lui și să poată face față momentelor de stres.

Emoțiile sunt acel factor-cheie care ne determină motivația, luarea deciziilor, modul în care relaționăm cu ceilalți, volumul de imformații reținute. Așadar, dezvoltarea emoțională influențează toate celelalte procese.


Structura programului

 

Modul 1 – Autocunoaștere – Cine sunt eu? 

La acest modul vom merge la Școala de Magie, acolo unde vom descoperi lucruri noi despre cine suntem, cum simțim și cum percepem lumea din jurul nostru, cum ne exprimăm. Vom face vrăji, poțiuni magice, vom fi ninja și alte personaje interesante.

La acest modul copilul integrează elemente senzoriale, își dezvoltă motricitatea fină și grosieră, se descoperă pe sine prin prisma calităților și a competențelor sale. Pe parcursul celor patru ateliere vom crea o punte de legătură între corp și emoții.

Atelier 1 – Senzorial – interacționăm cu simțurile noastre

Atelier 2 – Motricitate fină și grosieră

Atelier 3 – Imaginea de sine

Atelier 4 – Încrederea în sine

 

+ Feed-back individual, detaliat, după primul atelier – i se comunică părintelui principalele aspecte observate și direcțiile care vor fi urmate în continuare.

+ Feed-back individual, pe e-mail, pentru fiecare părinte în parte, la final de modul.


Modul 2 – Expresivitatea emoțională și gestionarea reacțiilor

În cadrul acestui modul vom călători într-o lume fantastică – Țara Emoțiilor, acolo unde ne vom întâlni cu prietenele noastre: emoțiile. Țara Emoțiilor este o lume de basm unde copiii vor face cunoștință cu: furia, frica, dezgustul, mirarea, bucuria, tristețea, curajul, mândria, iubirea, frustrarea, rușinea, plictiseala. Împreună vom explora această lume nouă, care este de fapt lumea din interiorul nostru. 

În cadrul acestui modul copilul va face primii pași către alfabetizarea emoțională, va explora două emoții puternice – furia și frica, va învăța mecanisme pentru gestionarea reacțiilor și pentru liniștire și va înțelege conceptul de empatie (disciplină inductivă).

Atelier 1 – Alfabetizare emoțională – facem cunoștință cu emoțiile

Atelier 2 – Ne împrietenim cu furia

Atelier 3 – Ne împrietenim cu frica

Atelier 4 – Învățăm să ne gestionăm reacțiile

 

+ Feed-back individual, pe e-mail, pentru fiecare părinte în parte, la final de modul.


Modul 3 – Competențe sociale – Cine ești tu?

La acest modul ne pregătim pentru o altfel de călătorie. Vom face o călătorie în spațiu și vom vizita diferite planete, care mai de care mai ciudate și interesante. Vom merge pe Planeta lui Încurcă-lume, apoi pe Planeta Vorbei bune, iar mai apoi vom poposi pe Planeta Prieteniei

În cadrul acestui modul ne vom raporta la relațiile cu ceilalți și vom avea în vedere: integrarea în grup, comunicarea, dezvoltarea cooperării. De asemenea, împreună vom parcurge un atelier părinte-copil.

Atelier 1 – Bune maniere

Atelier 2 – Cum comunicăm?

Atelier 3 – Cooperarea cu ceilalți

Atelier 4 –  Ce semințe plantăm în relațiile cu ceilalți?

 

+ Feed-back individual, pe e-mail, pentru fiecare părinte în parte, la final de modul.

+ La finalul acestui modul este inclus un atelier suplimentar, gratuit: “Eu și familia mea”. La acest atelier va participa copilul împreună cu unul dintre părinți sau cu ambii părinți.


Prinde acum una dintre cele trei oferte și investește în viitorul copilului tău:

 Oferta early bird:

Până în 14 Ianuarie beneficiezi de 20% discount pentru fiecare modul.

Preț integral/atelier: 70 lei

Preț cu discount/atelier: 56.00 lei


Oferta smart bird:

Dacă achiți un modul integral (4 ateliere), beneficiezi de 25% discount.

Prețul uni modul: 280.00 lei

Prețul unui modul cu discount: 210.00 lei


 

Oferta +1 bird:

Dacă ai doi copii și dorești să-i înscrii pe amândoi la acest curs, pentru unul dintre ei primești 45% discount .

Prețul întregului modul pentru al doilea copil: 155.00 lei


inscriere-cursuri


Prețul include:

Participarea la curs și toate materialele necesareFeedback individual, transmis pe e-mail, după fiecare modul în parteSuport de curs în format PDF pentru părinte, primit la finalul celor 3 moduleÎntâlnire de grup cu părinții, la finalul modulelor, în care vor fi oferite resurse practice


inscriere-cursuri


garantia calitatiiPentru că vrem să fim siguri că ai să fii mulțumit de acest workshop și tu și copilul tău, vă oferim o super garanție: dacă nu ești mulțumit de atelier și consideri că nu este ce ți-am promis, îți returnez 100% banii, fără întrebări.

În plus, toate materialele vor rămâne la tine.

Opinia ta este importantă pentru noi!


Unde au loc cursurile?

Sediul Centrului EDUC:

Calea Floreasca, Nr. 19, Et. 2.

Mijloace de transport care ajung în zonă:

  • Metrou – Stația Ștefan cel Mare, apoi mai ai 5 minute de mers pe jos
  • RATB – 330, 335, 135
  • Tramvai – 1, 10, 34, 46 

Despre facilitatorii acestui program

Acest curs este susținut de Simona Bălan și Cătălina Lazăr, specialiști cu experiență în lucrul cu cei mici.

Simona Bălan este psiholog clinician autonom şi psihoterapeut cu formare in Terapie Cogntiv-Comportamentala. În prezent îşi dedică timpul micuţilor de la un centru de zi pentru copii din cadrul DGASPC, acolo unde desfăşoară intervenţii psihologice, iar în paralel lucrează în cabinet cu copii, adolescenţi şi adulţi.

Este specializată pe realizarea evaluărilor clinice, consiliere şi terapie, precum şi workshop-uri pentru copii şi părinţi.

De asemenea, are o experienţă de peste 6 ani în intervenţia şi monitorizarea programelor copiilor cu dezvoltare atipică, precum şi a copiilor cu tulburari de comportament şi tulburări emoţionale.

Povestea mea a început cu copii mici, aducând o contribuţie educaţiei lor şi a crescut pas cu pas până la adolescenţii si părinţii frământaţi de modul în care se pot dezvolta emoţional, îşi pot îmbunătăţi anumite abilităţi şi comportamente. Aşa a ajuns munca cu ceilalţi să devină terapeutică pentru mine şi să îmi aducă provocări la fiecare pas. Consider că sănătatea emoţională este la fel de importantă ca cea fizică, iar uneori este nevoie de muncă în echipă pentru a depăşi obstacolele, însă fiecare dintre noi are ascunse resurse infinite pentru a face faţă provocărilor. Rămâne doar să le descoperim. – Simona Bălan

Cătălina-Daniela Lazăr este psiholog clinician practicant sub supervizare și psihoterapeut integrativ în formare în cadrul Institutului European de Studii pentru Terapia Copiilor și Adolescentilor (IESTCA). În prezent lucrează și ca educator pentru grupa mijlocie. De asemenea, timp de doi ani a susținut programe pentru dezvoltarea personală cu grupe de copii ce aveau vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani. În același timp, a coordonat și aplicat programe recuperatorii pentru copii cu tulburări de învățare.

De-a lungul experienței mele de 8 ani, am avut șansa să întâlnesc o mulțime de situații care m-au ajutat să-i înțeleg mai bine pe cei mici și să intru în această lume fascinantă a copilăriei.

Emoțiile fac parte din viața noastră de zi cu zi. Rareori suntem conștienți de faptul că, alegerile pe care le facem ca adulți și multe dintre dificultățile întâmpinate, își au rădăcinile în emoțiile simțite în copilărie. De aceea, este esențial pentru copii să se împrietenească cu emoțiile lor, să le recunoască și să învețe cum să le gestioneze, pentru a avea relații sănătoase cu cei din jur și cu ei înșiși. – Cătălina Lazăr


inscriere-cursuri