Program EDUkid – pentru dezvoltarea emoțională a copiilor 5-8 ani

Centrul EDUC organizează un nou program destinat dezvoltării emoționale, pentru copii între 5 și 8 ani.

Maximum 6 copii/grupă

Structură: 

Programul „EDUkid” este organizat în 3 module, fiecare modul având câte 4 ședințe de 60 minute, desfășurate săptămânal, pe parcursul a 3 luni.

 Un atelier GRATUIT “Eu și familia mea”.

Când?

Următoarea grupă începe în data de 5 Iunie 2021.

Întâlnirile se organizează sâmbăta, de la ora 13:00.

*În perioada vacanței de vară programul se va adapta în funcție de acordul participanților.

Știm cât de important este pentru părinte să știe care este evoluția copilului în cadrul atelierelor, astfel încât să-l poată sprijini în continuare și acasă. De aceea, în cadrul acestui program sunt incluse feed-back-uri individuale, oferite părinților după fiecare modul în parte și un feed-back detaliat după primul workshop parcurs.

*Se poate participa la întreg programul sau la unul/două module, acestea fiind independente unul de celălalt.


Beneficiile programului:

  • Ghidarea copilului spre dezvoltarea autocunoașterii și spre conectarea cu propriile senzații și emoții
  • Stimularea dezvoltării autocontrolului și autonomiei, precum și încurajarea individualității
  • Dezvoltarea emoțională, dobândirea unui limbaj al emoțiilor
  • Prin intermediul jocurilor, copilul este sprijinit să găsească modalități sănătoase pentru a-și gestiona reacțiile și să-și exprime emoțiile într-un mod asertiv
  • Clădirea unei imagini de sine sănătoase și echilibrate. Activarea propriilor resurse
  • Stimularea creativității și a imaginației
  • Crearea unui cadru securizant în care copilul să verbalizeze și să-și exploreze emoțiile

Acest program are impact și asupra laturii cognitive. Pentru ca un copil să fie capabil să învețe, el are nevoie să fie la nivelul de maturitate emoțională specific vârstei sale. Așadar, are nevoie să își stăpânească anxietatea, să își poată gestiona furia, să se autoevalueze și să aibă autocontrol, să dezvolte reziliență la schimbările din viața lui și să poată face față momentelor de stres.

Emoțiile sunt acel factor-cheie care ne determină motivația, luarea deciziilor, modul în care relaționăm cu ceilalți, volumul de imformații reținute. Așadar, dezvoltarea emoțională influențează toate celelalte procese.


Structura programului

 

Modul 1 – Autocunoaștere – Cine sunt eu? 

La acest modul vom merge la Școala de Magie, acolo unde vom descoperi lucruri noi despre cine suntem, cum simțim și cum percepem lumea din jurul nostru, cum ne exprimăm. Vom face vrăji, poțiuni magice, vom fi ninja și alte personaje interesante.

La acest modul copilul integrează elemente senzoriale, își dezvoltă motricitatea fină și grosieră, se descoperă pe sine prin prisma calităților și a competențelor sale. Pe parcursul celor patru ateliere vom crea o punte de legătură între corp și emoții.

Atelier 1 – Senzorial – interacționăm cu simțurile noastre

Atelier 2 – Motricitate fină și grosieră

Atelier 3 – Imaginea de sine

Atelier 4 – Încrederea în sine

 

+ Feed-back individual, detaliat, după primul atelier – i se comunică părintelui principalele aspecte observate și direcțiile care vor fi urmate în continuare.

+ Feed-back individual, pe e-mail, pentru fiecare părinte în parte, la final de modul.


Modul 2 – Expresivitatea emoțională și gestionarea reacțiilor

În cadrul acestui modul vom călători într-o lume fantastică – Țara Emoțiilor, acolo unde ne vom întâlni cu prietenele noastre: emoțiile. Țara Emoțiilor este o lume de basm unde copiii vor face cunoștință cu: furia, frica, dezgustul, mirarea, bucuria, tristețea, curajul, mândria, iubirea, frustrarea, rușinea, plictiseala. Împreună vom explora această lume nouă, care este de fapt lumea din interiorul nostru. 

În cadrul acestui modul copilul va face primii pași către alfabetizarea emoțională, va explora două emoții puternice – furia și frica, va învăța mecanisme pentru gestionarea reacțiilor și pentru liniștire și va înțelege conceptul de empatie (disciplină inductivă).

Atelier 1 – Alfabetizare emoțională – facem cunoștință cu emoțiile

Atelier 2 – Ne împrietenim cu furia

Atelier 3 – Ne împrietenim cu frica

Atelier 4 – Învățăm să ne gestionăm reacțiile

 

+ Feed-back individual, pe e-mail, pentru fiecare părinte în parte, la final de modul.


Modul 3 – Competențe sociale – Cine ești tu?

La acest modul ne pregătim pentru o altfel de călătorie. Vom face o călătorie în spațiu și vom vizita diferite planete, care mai de care mai ciudate și interesante. Vom merge pe Planeta lui Încurcă-lume, apoi pe Planeta Vorbei bune, iar mai apoi vom poposi pe Planeta Prieteniei

În cadrul acestui modul ne vom raporta la relațiile cu ceilalți și vom avea în vedere: integrarea în grup, comunicarea, dezvoltarea cooperării. De asemenea, împreună vom parcurge un atelier părinte-copil.

Atelier 1 – Bune maniere

Atelier 2 – Cum comunicăm?

Atelier 3 – Cooperarea cu ceilalți

Atelier 4 –  Ce semințe plantăm în relațiile cu ceilalți?

 

+ Feed-back individual, pe e-mail, pentru fiecare părinte în parte, la final de modul.

+ La finalul acestui modul este inclus un atelier suplimentar, gratuit: “Eu și familia mea”. La acest atelier va participa copilul împreună cu unul dintre părinți sau cu ambii părinți.


Prinde acum una dintre cele trei oferte și investește în viitorul copilului tău:

 Oferta early bird:

Până în 2 Iunie beneficiezi de 10% discount pentru fiecare modul.

Preț integral/atelier: 75 lei

Preț cu discount/atelier: 67.00 lei


Oferta smart bird:

Dacă achiți un modul integral (4 ateliere), beneficiezi de 25% discount.

Prețul uni modul: 300.00 lei

Prețul unui modul cu discount: 225.00 lei


 

Oferta +1 bird:

Dacă ai doi copii și dorești să-i înscrii pe amândoi la acest curs, pentru unul dintre ei primești 45% discount .

Prețul întregului modul pentru al doilea copil: 165.00 lei


inscriere-cursuri


Prețul include:

Participarea la curs și toate materialele necesareFeedback individual, transmis pe e-mail, după fiecare modul în parteSuport de curs în format PDF pentru părinte, primit la finalul celor 3 moduleÎntâlnire de grup cu părinții, la finalul modulelor, în care vor fi oferite resurse practice


inscriere-cursuri


garantia calitatiiPentru că vrem să fim siguri că ai să fii mulțumit de acest workshop și tu și copilul tău, vă oferim o super garanție: dacă nu ești mulțumit de atelier și consideri că nu este ce ți-am promis, îți returnez 100% banii, fără întrebări.

În plus, toate materialele vor rămâne la tine.

Opinia ta este importantă pentru noi!


Unde au loc cursurile?

Sediul Centrului EDUC:

Calea Floreasca, Nr. 19, Et. 2.

Mijloace de transport care ajung în zonă:

  • Metrou – Stația Ștefan cel Mare, apoi mai ai 5 minute de mers pe jos
  • RATB – 330, 335, 135
  • Tramvai – 1, 10, 34, 46 

Despre facilitatorii acestui program

Acest curs este susținut de Psih. Iolanda Badea și coordonat de Psih. Adriana Mitu, specialiști cu experiență în lucrul cu cei mici.

Iolanda Badea (facilitator program) – psihoterapeut experiențial centrat pe copil-cuplu-familie și consilier psihologic. A urmat programe de studii în domeniul psihologiei, absolvind formarea în cadrul Institutului S.P.E.R, programul masteral “Evaluarea, Consilierea și Psihoterapia copilului, cuplului și a familiei” și  Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București.

Alături de practica din cabinet, Iolanda are o experiență bogată în lucrul cu grupurile de copii și adolescenți, în cadrul Universității din București ca și consilier în orientarea pentru carieră, precum și în cadrul grădiniței Armonia Montessori și la Spitalul Fundeni, secția Oncologie Pediatrică. De asemenea este speaker la diferite evenimente organizate pentru tinerii interesați de domeniul dezvoltării personale.

“Consider că experiența de grup ne îmbogățește într-un mod aparte, datorită cadrului, a relațiilor create și a beneficiilor acestora: învățăm să ne exprimăm, îndrăznim să spunem ce simțim și grupul este acolo, susține, primește, ascultă. Prin experiențele noi, prin stimularea creativității și mai ales prin dezvoltarea mecanismelor sănătoase de adaptare la mediul înconjurător, dar și prin descoperirea de sine, grupurile destinate dezvoltării personale sunt un pas esențial în fiecare etapă importantă din viața noastră – copilărie, preadolescență, adolescență.

Cu atât mai mult în contextul actul, cu cât în urma restricțiilor impuse de pandemie, universul social al copiilor și adolescenților a fost profund afectat, precum și echilibrul lor emoțional.

În situația în care sesizăm la preadolescenți și adolescenți manifestări precum: neîncredere în sine, timiditate, dificultăți în crearea relațiilor de prietenie, dificultăți de comunicare în public, ori pur și simplu dorința de a se dezvolta și de stimulare socio-emoțională, grupurile sunt una dintre cele mai utile modalități de acțiune pentru dezvoltarea dimensiunii individuale, cât și a celei sociale.” 

Adriana Mitu (coordonator program) – facilitator de programe pentru copii și adolescenți, a construit 6 programe pentru dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor, parcurse în prezent de peste 420 de copii. Sprijină prin poriectele sale copii din medii variate: din centre de plasament, din zone defavorizate, copii din familii sănătoase, copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 17 ani.

Predă cursuri de: învățare eficientă, oratorie, dezvoltare emoțională, dezbateri, antreprenoriat. Este autoarea colecției de povești terapeutice „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana și a cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ , precum și a ghidului „Școala care crește Oameni de succes”, formator și coach acreditat de Ministerul Educației și psihoterapeut în formare în cadrul programului de master, la Institutului European pentru Psihoterapia Copilului și Adolescentului.

Se implică și susține proiecte cu impact social, precum și demersuri pentru introducerea sau îmbunătățirea legislației cu privire la fenomenul de bullying și sănătatea emoțională a copiilor din centrele de plasament.

“Sănătatea emoțională este unul dintre cele mai importante aspecte de care avem nevoie să ne îngrijim. Mulți dintre noi nu au avut parte de o educație care să sprijine dezvoltarea noastră emoțională timpurie, de aceea ajungem să ne confruntăm cu: anxietate, atacuri de panică, stimă de sine scăzută, demotivare. Este esențial ca tinerii să dobândească o serie de instrumente care să le ușureze drumul în viață și care să le luminze calea. Au nevoie să le punem în ghiozdane, pe lângă cărți, bani, gadget-uri, pachețelul cu mâncare și câteva instrumente care să îi sprijine în dobândirea echilibrului emoțional.


inscriere-cursuri