Program ABC-ul inteligenței emoționale pentru școlari 7-10 ani

 

Centrul EDUC organizează un nou program destinat dezvoltării emoționale, pentru copii între 7 și 10 ani.

Maximum 8 copii/grupă

Structură: 

Programul „ABC-ul inteligenței emoționale pentru școlari” este organizat în 3 module, fiecare modul având câte 4 ședințe de 100 minute, desfășurate săptămânal, pe parcursul a 3 luni.

Când?

Următoarea grupă începe în data de 14 Martie 2020.

Întâlnirile se organizează sâmbăta, de la 10:30 – 12:10, sau de la 13:00 – 14:40.

*Dacă unul dintre ateliere nu este parcurs, există posibilitatea recuperării cu o altă grupă.

Știm cât de important este pentru părinte să știe care este evoluția copilului în cadrul atelierelor, astfel încât să-l poată sprijini în continuare și acasă. De aceea, în cadrul acestui program sunt incluse feed-back-uri individuale, oferite părinților după fiecare modul în parte și un feed-back detaliat după primul workshop parcurs.

*Se poate participa la întreg programul sau la unul/două module, acestea fiind independente unul de celălalt.


Beneficiile programului:

  • Ghidarea copilului spre dezvoltarea autocunoașterii și spre conectarea cu propriile senzații și emoții
  • Stimularea dezvoltării autocontrolului și autonomiei, precum și încurajarea individualității
  • Dezvoltarea emoțională, dobândirea unui limbaj al emoțiilor. Antrenarea abilităților empatice
  • Prin intermediul jocurilor, copilul este sprijinit să găsească modalități sănătoase pentru a-și gestiona reacțiile și să-și exprime emoțiile într-un mod asertiv
  • Clădirea unei imagini de sine sănătoase și echilibrate. Activarea propriilor resurse
  • Stimularea creativității și a imaginației. Activarea resurselor creative
  • Crearea unui cadru securizant în care copilul să verbalizeze și să-și exploreze emoțiile

Acest program are impact și asupra laturii cognitive. Pentru ca un copil să fie capabil să învețe, el are nevoie să fie la nivelul de maturitate emoțională specific vârstei sale. Așadar, are nevoie să își stăpânească anxietatea, să își poată gestiona furia, să se autoevalueze și să aibă autocontrol, să dezvolte reziliență la schimbările din viața lui și să poată face față momentelor de stres.

Emoțiile sunt acel factor-cheie care ne determină motivația, luarea deciziilor, modul în care relaționăm cu ceilalți, volumul de imformații reținute. Așadar, dezvoltarea emoțională influențează toate celelalte procese.


Structura programului

Modul 1 – Autocunoaștere – Cine sunt eu? 

La acest modul vom merge la Școala de Magie, acolo unde vom descoperi lucruri noi despre cine suntem, cum simțim și cum percepem lumea din jurul nostru, cum ne exprimăm. Acest modul îl ajută pe copil să învețe să se comunice pe sine în relațiile cu ceilalți.

La acest modul copilul integrează elemente senzoriale, se descoperă pe sine prin prisma calităților și a competențelor sale, își construiește o imagine de sine puternică și capătă mai multă siguranță în propriile forțe și resurse. Pe parcursul celor patru ateliere copilul își va dezvolta autocunoașterea și încrederea în sine.

Atelier 1 –Imaginea de sine

Atelier 2 – Senzorial – interacționăm cu simțurile noastre

Atelier 3 – Încrederea în sine

Atelier 4 – Stima de sine

 

+ Feed-back individual, detaliat, după primul atelier – i se comunică părintelui principalele aspecte observate și direcțiile care vor fi urmate în continuare.

+ Feed-back individual, pe e-mail, pentru fiecare părinte în parte, la final de modul.


Modul 2 – Expresivitatea emoțională și gestionarea reacțiilor

În cadrul acestui modul vom călători într-o lume fantastică – Țara Emoțiilor, acolo unde ne vom întâlni cu prietenele noastre: emoțiile. Aici copiii vor face cunoștință cu: furia, frica, dezgustul, mirarea, bucuria, tristețea, curajul, mândria, iubirea, frustrarea, rușinea, plictiseala. Copilul își va dezvolta abilitatea de a recunoaște și exprima diferite emoții pe care le experimentează zilnic.

În cadrul acestui modul copilul va face pași către alfabetizarea emoțională, va explora două emoții puternice – furia și frica, va învăța mecanisme pentru gestionarea reacțiilor și pentru liniștire și va înțelege conceptul de empatie (disciplină inductivă).

Atelier 1 – Alfabetizare emoțională – facem cunoștință cu emoțiile

Atelier 2 – Ne împrietenim cu furia

Atelier 3 – Ne împrietenim cu frica

Atelier 4 – Învățăm să ne gestionăm reacțiile

 

+ Feed-back individual, pe e-mail, pentru fiecare părinte în parte, la final de modul.


Modul 3 – Competențe sociale – Cine ești tu?

La acest modul ne pregătim pentru o altfel de călătorie. Vom face o călătorie în spațiu și vom vizita diferite planete, care mai de care mai ciudate și interesante. Vom merge pe Planeta lui Încurcă-lume, apoi pe Planeta Vorbei bune, iar mai apoi vom poposi pe Planeta Prieteniei

În cadrul acestui modul ne vom raporta la relațiile cu ceilalți și vom avea în vedere: integrarea în grup, comunicarea, dezvoltarea cooperării. Modulul îl ajută pe copil să reflecteze asupra consecințelor acțiunilor sale în relațiile cu ceilalți. De asemenea, împreună vom parcurge un atelier părinte-copil.

Atelier 1 – Relațiile mele

Atelier 2 – Cum comunicăm?

Atelier 3 – Cooperarea cu ceilalți

Atelier 4 –  Ce semințe plantăm în relațiile cu ceilalți?

 

+ Feed-back individual, pe e-mail, pentru fiecare părinte în parte, la final de modul.

+ La finalul acestui modul este inclus un atelier suplimentar, gratuit: “Eu și familia mea”. La acest atelier va participa copilul împreună cu unul dintre părinți sau cu ambii părinți.


Prinde acum una dintre cele trei oferte și investește în viitorul copilului tău:

 Oferta early bird:

Până în 10 Martie beneficiezi de 20% discount pentru fiecare modul.

Preț integral/atelier: 95.00 lei

Preț cu discount/atelier: 76.00 lei


Oferta smart bird:

Dacă achiți un modul integral (4 ateliere), beneficiezi de 25% discount.

Prețul uni modul: 375.00 lei

Prețul unui modul cu discount: 280.00 lei


 

Oferta +1 bird:

Dacă ai doi copii și dorești să-i înscrii pe amândoi la acest curs, pentru unul dintre ei primești 45% discount .

Prețul întregului modul pentru al doilea copil: 206.00 lei


inscriere-cursuri


Prețul include:

Participarea la curs și toate materialele necesareFeedback individual, transmis pe e-mail, după fiecare modul în parteFișe de lucru pentru copii, de parcurs între module, pentru sedimentarea informațiilorRecomandări personalizate pentru fiecare copil în parte


inscriere-cursuri


garantia calitatiiPentru că vrem să fim siguri că ai să fii mulțumit de acest workshop și tu și copilul tău, vă oferim o super garanție: dacă nu ești mulțumit de atelier și consideri că nu este ce ți-am promis, îți returnez 100% banii, fără întrebări.

În plus, toate materialele vor rămâne la tine.

Opinia ta este importantă pentru noi!


Unde au loc cursurile?

Sediul Centrului EDUC:

Calea Floreasca, Nr. 19, Et. 2.

Mijloace de transport care ajung în zonă:

  • Metrou – Stația Ștefan cel Mare, apoi mai ai 5 minute de mers pe jos
  • RATB – 330, 335, 135
  • Tramvai – 1, 10, 34, 46 

Despre facilitatorii acestui program

Acest curs este susținut de Cătălina Lazăr și Tatiana Stanciu, specialiști cu experiență în lucrul cu cei mici.

Tatiana Stanciu este psiholog și psihoterapeut specializat în metoda integrativă în cadrul Asociației Române pentru Psihoterapie Integrativă.

Tatiana este formator acreditat ANC și educator pentru educația timpurie. Este specializată în comunicare eficientă și dezvoltare personală. Lucrează de 9 ani în programe destinate dezvoltării personale, cu tineri, copii și adolescenți. Totodată, are o experiență în programele educaționale din Marea Britanie, fiind educator în învățământul preșcolar în această țară.

A aboslvit “Facultatea de Psihologie” în cadrul Universității din Sibiu și programul de master “Terapii Cognitiv Comportamentale”, în cadrul Universității Titu Maiorescu.

Am avut bucuria și privilegiul de a lucra alături de copii, adolescenți și tineri, mai mult de nouă ani, dintre care un an în învățământul preșcolar din Marea Britanie. Îmi place să planific și să realizez proiecte educaționale bazate pe nevoile și interesul copiilor și să aduc schimbare în bine prin zâmbete și veselie. Misiunea mea este să fiu aproape de copii și să-i sprijin în dezvoltarea lor prin resursele pe care le-am acumulat de-a lungul anilor. Tatiana Stanciu

Cătălina-Daniela Lazăr este psiholog clinician practicant sub supervizare și psihoterapeut integrativ în formare în cadrul Institutului European de Studii pentru Terapia Copiilor și Adolescentilor (IESTCA). În prezent lucrează și ca educator pentru grupa mijlocie. De asemenea, timp de doi ani a susținut programe pentru dezvoltarea personală cu grupe de copii ce aveau vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani. În același timp, a coordonat și aplicat programe recuperatorii pentru copii cu tulburări de învățare.

De-a lungul experienței mele de 8 ani, am avut șansa să întâlnesc o mulțime de situații care m-au ajutat să-i înțeleg mai bine pe cei mici și să intru în această lume fascinantă a copilăriei.

Emoțiile fac parte din viața noastră de zi cu zi. Rareori suntem conștienți de faptul că, alegerile pe care le facem ca adulți și multe dintre dificultățile întâmpinate, își au rădăcinile în emoțiile simțite în copilărie. De aceea, este esențial pentru copii să se împrietenească cu emoțiile lor, să le recunoască și să învețe cum să le gestioneze, pentru a avea relații sănătoase cu cei din jur și cu ei înșiși. – Cătălina Lazăr


inscriere-cursuri