Program ABC-ul inteligenței emoționale pentru școlari 7-10 ani

 

Centrul EDUC organizează un nou program destinat dezvoltării emoționale, pentru copii între 7 și 10 ani.

Maximum 6 copii/grupă

Se vor respecta normele în vigoare cu privire la distanțare și purtarea măștilor.

Structură: 

Programul „ABC-ul inteligenței emoționale pentru școlari” este organizat în 3 module, fiecare modul având câte 4 ședințe de 90 minute (1,5 h), desfășurate săptămânal, pe parcursul a 3 luni.

Când?

Următoarele grupe încep în datele de 9 și 12 Octombrie 2021.

Întâlnirile se organizează sâmbăta, de la 10:00 – 11:30 / marți, 12 Octombrie, de la 18:00 – 19:30.

*Dacă unul dintre ateliere nu este parcurs, există posibilitatea recuperării cu o altă grupă.

Știm cât de important este pentru părinte să știe care este evoluția copilului în cadrul atelierelor, astfel încât să-l poată sprijini în continuare și acasă. De aceea, în cadrul acestui program sunt incluse feed-back-uri individuale, oferite părinților după fiecare modul în parte și un feed-back detaliat după primul workshop parcurs.

*Se poate participa la întreg programul sau la unul/două module, acestea fiind independente unul de celălalt.


Beneficiile programului:

  • Ghidarea copilului spre dezvoltarea autocunoașterii și spre conectarea cu propriile senzații și emoții
  • Stimularea dezvoltării autocontrolului și autonomiei, precum și încurajarea individualității
  • Dezvoltarea emoțională, dobândirea unui limbaj al emoțiilor. Antrenarea abilităților empatice
  • Prin intermediul jocurilor, copilul este sprijinit să găsească modalități sănătoase pentru a-și gestiona reacțiile și să-și exprime emoțiile într-un mod asertiv
  • Clădirea unei imagini de sine sănătoase și echilibrate. Activarea propriilor resurse
  • Stimularea creativității și a imaginației. Activarea resurselor creative
  • Crearea unui cadru securizant în care copilul să verbalizeze și să-și exploreze emoțiile

Acest program are impact și asupra laturii cognitive. Pentru ca un copil să fie capabil să învețe, el are nevoie să fie la nivelul de maturitate emoțională specific vârstei sale. Așadar, are nevoie să își stăpânească anxietatea, să își poată gestiona furia, să se autoevalueze și să aibă autocontrol, să dezvolte reziliență la schimbările din viața lui și să poată face față momentelor de stres.

Emoțiile sunt acel factor-cheie care ne determină motivația, luarea deciziilor, modul în care relaționăm cu ceilalți, volumul de imformații reținute. Așadar, dezvoltarea emoțională influențează toate celelalte procese.


Structura programului

Modul 1 – Autocunoaștere – Cine sunt eu? 

La acest modul vom merge la Școala de Magie, acolo unde vom descoperi lucruri noi despre cine suntem, cum simțim și cum percepem lumea din jurul nostru, cum ne exprimăm. Acest modul îl ajută pe copil să învețe să se comunice pe sine în relațiile cu ceilalți.

La acest modul copilul integrează elemente senzoriale, se descoperă pe sine prin prisma calităților și a competențelor sale, își construiește o imagine de sine puternică și capătă mai multă siguranță în propriile forțe și resurse. Pe parcursul celor patru ateliere copilul își va dezvolta autocunoașterea și încrederea în sine.

Atelier 1 –Imaginea de sine

Atelier 2 – Senzorial – interacționăm cu simțurile noastre

Atelier 3 – Încrederea în sine

Atelier 4 – Stima de sine

 

+ Feed-back individual, detaliat, după primul atelier – i se comunică părintelui principalele aspecte observate și direcțiile care vor fi urmate în continuare.

+ Feed-back individual, pe e-mail, pentru fiecare părinte în parte, la final de modul.


Modul 2 – Expresivitatea emoțională și gestionarea reacțiilor

În cadrul acestui modul vom călători într-o lume fantastică – Țara Emoțiilor, acolo unde ne vom întâlni cu prietenele noastre: emoțiile. Aici copiii vor face cunoștință cu: furia, frica, dezgustul, mirarea, bucuria, tristețea, curajul, mândria, iubirea, frustrarea, rușinea, plictiseala. Copilul își va dezvolta abilitatea de a recunoaște și exprima diferite emoții pe care le experimentează zilnic.

În cadrul acestui modul copilul va face pași către alfabetizarea emoțională, va explora două emoții puternice – furia și frica, va învăța mecanisme pentru gestionarea reacțiilor și pentru liniștire și va înțelege conceptul de empatie (disciplină inductivă).

Atelier 1 – Alfabetizare emoțională – facem cunoștință cu emoțiile

Atelier 2 – Ne împrietenim cu furia

Atelier 3 – Ne împrietenim cu frica

Atelier 4 – Învățăm să ne gestionăm reacțiile

 

+ Feed-back individual, pe e-mail, pentru fiecare părinte în parte, la final de modul.


Modul 3 – Competențe sociale – Cine ești tu?

La acest modul ne pregătim pentru o altfel de călătorie. Vom face o călătorie în spațiu și vom vizita diferite planete, care mai de care mai ciudate și interesante. Vom merge pe Planeta lui Încurcă-lume, apoi pe Planeta Vorbei bune, iar mai apoi vom poposi pe Planeta Prieteniei

În cadrul acestui modul ne vom raporta la relațiile cu ceilalți și vom avea în vedere: integrarea în grup, comunicarea, dezvoltarea cooperării. Modulul îl ajută pe copil să reflecteze asupra consecințelor acțiunilor sale în relațiile cu ceilalți. De asemenea, împreună vom parcurge un atelier părinte-copil.

Atelier 1 – Relațiile mele

Atelier 2 – Cum comunicăm?

Atelier 3 – Cooperarea cu ceilalți

Atelier 4 –  Ce semințe plantăm în relațiile cu ceilalți?

 

+ Feed-back individual, pe e-mail, pentru fiecare părinte în parte, la final de modul.

+ La finalul acestui modul este inclus un atelier suplimentar, gratuit: “Eu și familia mea”. La acest atelier va participa copilul împreună cu unul dintre părinți sau cu ambii părinți.


Prinde acum una dintre cele trei oferte și investește în viitorul copilului tău:

 Oferta early bird:

Până în 4 Octombrie beneficiezi de 10% discount pentru fiecare modul.

Preț integral/atelier: 100.00 lei

Preț cu discount/atelier: 90.00 lei


Oferta smart bird:

Dacă achiți un modul integral (4 ateliere), beneficiezi de 20% discount.

Prețul uni modul: 400.00 lei

Prețul unui modul cu discount: 320.00 lei


Oferta +1 bird:

Dacă ai doi copii și dorești să-i înscrii pe amândoi la acest curs, pentru unul dintre ei primești 45% discount .

Prețul întregului modul pentru al doilea copil: 220.00 lei


inscriere-cursuri


Prețul include:

Participarea la curs și toate materialele necesareFeedback individual, transmis pe e-mail, după fiecare modul în parteSuport de curs pentru copii, de parcurs între module, pentru sedimentarea informațiilorRecomandări personalizate pentru fiecare copil în parte


inscriere-cursuri


garantia calitatiiPentru că vrem să fim siguri că ai să fii mulțumit de acest workshop și tu și copilul tău, vă oferim o super garanție: dacă nu ești mulțumit de atelier și consideri că nu este ce ți-am promis, îți returnez 100% banii, fără întrebări.

În plus, toate materialele vor rămâne la tine.

Opinia ta este importantă pentru noi!


Unde au loc cursurile?

Sediul Centrului EDUC:

Str. Cercului, Nr. 2, Et. 3, Sector 2, București

Sala este spațioasă și permite distanțarea într-un grup de 6 participanți.

Mijloace de transport care ajung în zonă:

  • Metrou – Stația Universitate, apoi mai ai 13 minute de mers pe jos sau cu Tramvai – 66, 69, 70, 90
  • Metrou – Stația Obor, apoi cu Tramvai 21 sau STB 667

Despre facilitatorii acestui program

Acest curs este susținut de Monica Poplăcenel și Ioana Anca Bocancea , specialiști cu experiență în lucrul cu cei mici.

Monica Poplăcenel este psiholog clinician acreditat de Colegiul Psihologilor din România, psihoterapeut, director de psihodramă clasică și formator atestat ANC. Monica s-a format în cadrul Asociației Române de Psihodramă Clasică (ARPsiC) și a urmat cursurile în psihoterapie integrativă în cadrul Asociației Române de Psihoterapie Integrativă, Institutul European de Studii pentru Terapia Copiilor și Adolescenților. Experiența ei este susținută de un proces continuu de formare prin intermediul a numeroase cursuri naționale și internaționale în domeniul psihologiei și dezvoltării copiilor. 

 

Psihodrama este metoda ei de suflet și o folosește atât în sesiunile individuale, cât și în cadrul activităților de grup. Monica are o experiență bogată în conducerea grupurilor de dezvoltare personală pentru copii și adolescenți. 

 

“Creativitatea, fantezia și imaginația sunt elemente prezente în permanență atunci când lucrezi cu copiii. Ceea ce au ei nevoie este să fie încurajați și ajutați să se inspire din creativitatea lor înnăscută ca forță a schimbării. În cadrul unui grup, participanții intră într-o lume fantastică, uneori miraculoasă, alteori ludică și care îi ajută să își schimbe nu doar imaginea de sine, ci și modul în care trăiesc. Ei pot să își asume roluri diferite, ceea ce le va permite să își dezvolte aspecte și dimensiuni ascunse ale individualității, îmbogățindu-și astfel personalitatea. 

Să îi ghidez pe copii într-o aventură de cunoaștere și dezvoltare, să fiu martora spontaneității cu care ei abordează viața, reprezintă pentru mine una dintre cele mai profunde și bogate experiențe.” – Monica Poplăcenel

Ioana Anca Bocancea este Psihoterapeut specializat în cadrul Școlii de Psihodramă București, Educator parental Cercul Siguranței, Consilier vocațional, Trainer. Ioana are o experienta de peste 14 ani în lucrul cu grupuri de copii și adolescenți. Pregatirea ca psihoterapeut a fost un fundament bun, ea avand tehnici si metode care îi permit sa fie atât conținătoare cât și profundă în lucrul cu clienții. 

Ioana este formator atestat ANC (cursurile susținute au fost atât în cadrul unor proiecte școlare, pe teme precum « bullying », « siguranța pe internet », cât si cursuri pentru specialiști (pediatri, specialisti din DGASPC, cadre didadctice, psihologi) preocupați de starea emoționala a copiilor, pe teme precum: tulburarea de atașament, relația adult-copil, comunicarea părinte-copil, bullying.

Experienta din ONG-uri, din cadrul after school-urilor, dar și din practica privată din cabinet, m-a ajutat să descopăr oamenii în toate momentele lor, atunci când sunt copii, când sunt adulți, când îmbătrânesc, atunci când sunt veseli, triști, cu dorința de dezvoltare, cu frici și temeri, cu dorințe și vise, când se despart sau când devin părinți. 

 Ideea de a fi alături de oameni în orice moment al vieții lor, mă face să mă simt privilegiată.  – Ioana Anca Bocancea

 

inscriere-cursuri