Program Online Micul scriitor – dezvoltare emoțională prin scriere creativă

 

Centrul EDUC organizează un nou program ONLINE, destinat dezvoltării emoționale, pentru copii între 8 și 13 ani.

Structură: 

Programul „Micul Scriitor – dezvoltare emoțională prin scriere creativă” este organizat pe parcursul a 10 întâlniri online live (9+1 GRATUITĂ), desfășurate de două ori pe săptămână, timp de cinci săptămâni.

 

Important! Acesta nu este doar un curs de învățare (precum școala online), ci un curs experiențial interactiv, menit să sprijine dezvoltarea inteligenței emoționale și a inteligenței verbal-lingvistice.

Când?

Următoarea grupă începe în data de 18 Mai 2020.

Întâlnirile se organizează de două ori pe săptămână, astfel:

  • Luni și Miercuri sau Marți și Joi
  • În intervalele orare: 10:30 – 11:30 , sau 14:00 – 15:00

*Intervalele orare și zilele se pot adapta și în funcție de programul participanților

Grupe: 8-10 ani / 11-13 ani

Maximum 6 copii/grupă

Unde au loc cursurile? Pe platforma Zoom

Într-o eră digitală care a condus în ultimii ani la scăderea atenției și a capacității de concentrare a copiilor, precum și la limitarea abilităților de exprimare verbală, programele ce implică scrierea și lectura îmbunătățesc abilitățile de comunicare, planificare și organizarea ideilor, precum și a ariei dezvoltării emoționale.

Dacă ai un copil căruia îi plac poveştile cu aventuri interesante, cu supereroi sau oameni normali care fac lucruri extraordinare, sau un copil care inventează povești, atunci acest program este pentru el. 


Beneficiile programului:

  • Copilul dobândește abilități de exprimare verbală și mai multă încredere în sine. Întâlnim adesea copii care sunt plini de îndoieli cu privire la ideile și abilitățile lor. Scrierea creativă oferă un mediu sigur și susținere pentru a-și găsi și exprima vocile.
  • Îmbunătățirea capacității de rezolvare a problemelor – folosindu-și imaginația și antrenându-și mușchiul creativității pentru a concepe aventuri, soluții alternative și organizându-și gândurile și ideile, copiii învață să caute în mod activ modalități noi de identificare, evaluare și abordare a problemelor.
  • Disciplină și persistență. Este nevoie de timp pentru a-și organiza gândurile, pentru a crea personaje, comploturi dramatice și apoi să le plaseze într-o secvență coezivă. Scrierea creativă este o modalitate distractivă de a dezvolta tenacitatea copiilor
  • Ghidarea copilului spre dezvoltarea capacității de autocunoaștere prin intermediul personajelor și a acțiunii poveștii create de el
  • Dezvoltarea curiozității și abilității de cercetare. Copiii sunt curioși în mod natural. Scrierea creativă le permite să facă un pas mai departe prin aprinderea dorinței de a afla mai multe despre un lucru prin care să-și îmbogățească povestea, să înțeleagă faptele sau să o facă mai credibilă.
  • Scrierea creativă este un mijloc terapeutic folosit deseori pentru a-i ajuta pe copii să-și exprime propriile trăiri, emoții și să depășească evenimentele destabilizatoare din viața lor
  • Stimularea creativității și a imaginației. Activarea resurselor creative
  • Crearea unui cadru securizant în care copilul să verbalizeze și să-și exploreze emoțiile

Structura programului

În construirea lumii poveștii se vor manifesta aspecte ale sinelui – emoții, trăiri, provocări, modul în care copilul percepe și reacționează la evenimentele din viața sa. Călătoria în lumea poveștii va fi și o călătorie interioară, de autocunoaștere și dezvoltare emoțională.

Sesiunea 1 – Să povestim – ne vom pune creativitatea în mișcare și vom începe prin a spune povești scurte menite să antreneze mușchiul creativității și vom învăța cum să structurăm o poveste. Vom practica exerciții de autocunoaștere și intrare în diferite roluri.

Sesiunea 2 – Schițarea structurii poveștii și alegerea temei principale. Vom învăța despre părțile unei povești, cum să folosim figurilor de stil și cum putem crea descrieri interesante. Vom parcurge exerciții pentru descifrarea limbajului nonverbal al celor din jurul nostru și observarea unor detalii prin antrenarea simțurilor, ceea ce va dezvolta atenția și concentrarea copiilor.

Sesiunea 3 – Construiește lumea poveștii. În cadrul acestei sesiuni copiii vor construi o lume pentru povestea lor, care le va accesa resursele creative. De asemenea, vor accesa lumea lor interioară, punând pe foaie întâmplări din propria viață.

Sesiunea 4 – Eroul poveștii – a venit vremea ca participanții să contureze un erou pentru povestea lor, iar acest lucru îi va purta într-o călătorie pentru a descoperi care sunt propriile puncte forte, puncte slabe, abilități și resurse. 

Sesiunea 5 – Personajele ajutătoare și mentorul eroului – copilul va crea personajele din povestea sa și va descoperi propriile resurse din mediul său, precum și activarea înțeleptului său interior. De asemenea, va crea relațiile de alianță și cele conflictuale care îl vor ajuta să exploreze relațiile din viața sa.

Sesiunea 6 și 7 – Călătoria și provocările eroului – În această etapă copilul va construi, pas cu pas, călătoria și provocările eroului, va crea momentele de tensiune peste care acesta trece, lupta dintre bine și rău, sau dintre personajul pozitiv și cel negativ.

Sesiunea 8 și 9 – Redactarea poveștii și rescrierea unor părți din sesiunile anterioare. Călătoria noastră se află aproape de final, iar la aceste sesiuni ne vom ocupa de cizelarea poveștii și de punerea în scenă a unor secvențe din poveste, pentru a da viață unor personaje prin intermediul actoriei. 

Sesiunea 10 – Încheiere – citirea poveștii și punerea în scenă a unei secvențe din poveste. Decernarea diplomelor.


Prinde acum una dintre cele trei oferte și investește în viitorul copilului tău:

 Oferta early bird:

Până în 16 Mai beneficiezi de 20% discount pentru fiecare sesiune.

Preț integral/sesiune: 50.00 lei

Preț cu discount/sesiune: 40.00 lei 

 

Oferta smart bird:

Dacă achiți întreg programul (10 ore de curs), beneficiezi de 25% discount.

Prețul întregului program: 450.00 lei

      Prețul întregului program cu discount: 330.00 lei

 

 

Oferta +1 bird:

Dacă ai doi copii și dorești să-i înscrii pe amândoi la acest curs, pentru unul dintre ei primești 45% discount .

Prețul întregului modul pentru al doilea copil: 250.00 lei

 

 

inscriere-cursuri


Prețul include:

Participarea la curs și toate materialele necesare (în format PDF)Feedback individual, transmis pe e-mail către fiecare părinte, după primele întâlniriSuport de curs în format electronic pentru fiecare săptămână+ fișe de lucru


inscriere-cursuri


garantia calitatiiPentru că vreau să fiu sigură că ai să fii mulțumit de acest workshop și tu și copilul tău, îți ofer o super garanție: dacă nu ești mulțumit de atelier și consideri că nu este ce ți-am promis, îți returnez 100% banii, fără întrebări.

În plus, toate materialele vor rămâne la tine.

Opinia ta este importantă pentru mine!


Despre trainer

Adriana Mitu – facilitator de programe pentru copii și adolescenți, a construit 8 programe pentru dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor, parcurse în prezent de peste 540 de persoane. Sprijină prin poriectele sale copii din medii variate: din centre de plasament, din zone defavorizate, copii din familii sănătoase, copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 17 ani. 

Predă cursuri de: învățare eficientă, oratorie, dezvoltare emoțională, dezbateri, antreprenoriat.

Este autoarea a 13 povești terapeutice publicate în cadrul Editurii Diana („ABC-ul poveștilor terapeutice”), a Editurii Didactica Publishing House (Micuța Alexia și nu-poții ei) și a 15 povești terapeutice audio, difuzate la Radio Itsy Bitsy. Autoarea cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“, precum și a ghidului „Școala care crește Oameni de succes”.

Adriana este psiholog, psihoterapeut format în cadrul Institutului European pentru Psihoterapia Copilului și Adolescentului, formator și coach acreditat de Ministerul Educației.

Se implică și susține proiecte cu impact social, precum și demersuri pentru introducerea sau îmbunătățirea legislației cu privire la fenomenul de bullying și sănătatea emoțională a copiilor din centrele de plasament.

“Atunci când scriu, întâmplările și personajele care prind contur în povestea mea sunt crâmpeie din lumea mea interioară. Scrisul în general și mai ales scrisul poveștilor este un izvor nesecat de resurse creative, cunoaștere de sine și exprimare a părților din mine însămi. Și astfel îi învăț și pe cei cu care lucrez, fie ei copii, adolescenți sau adulți, să se cunoască și să-și acceseze propriile resurse interioare prin intermediul scrisului și poveștilor.

Mai multe informații despre Adriana puteți găsi aici: Despre Adriana Mitu


inscriere-cursuri